петък, 9 септември 2011 г.

МЪФИНИ А ЛА БЕНИТА


Рецепта:

за 24 бр големи мъфини (2 х 12 бр)
3 бр яйца
1 1/3 ч.ч. захар
5 суп.л. олио
1 1/2 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
3 ч.ч. брашно
1 ампула течна ванилия на д-р Йоткер

сладко за едната доза
орехи и како за другата доза

Разбиваме добре до еднородна кексова смес горните продукти. Първите 12 мъфини направих със сладко от кайсии, а вторите - с како и орехи. 
за направата на тези със сладкото, изсипваме по една супена лъжица смес във формичките, слагаме по 1 ч.л. сласко и отгоре отново изсипваме кексова смес. Внимаваме да не препълним формите, защото мъфините се надуват! Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
В останала смес, добавяме 2 суп.л. како и 1 ч.ч. смлени орехи. От какаото мъфините стават леко горчиви, или по-точно не толкова сладки, за това след като ги изпечем ги поръсваме обилно с пудра захар.


7 коментара:

  1. Обичам всички видове, породи и разновидности на мъфините :) А твоите изглеждат много вкусни! Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси!
    И аз ги обичам... и да ги правя и да ги ям:)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни малки пухкавелки ! - за мъфините ,естествено :)

    ОтговорИзтриване
  4. Бени ,мъфини мечта ,много пухкави и нежни.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Супер мъфини!
    И аз ги обичам:-)
    Поздрави и от мен!

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.