събота, 7 януари 2012 г.

ТУТМАНИК С ПРЯСНО МЛЯКО


Рецепта:

250 гр прясно мляко
1 суп.л. суха мая
1 суп.л. захар
2 белтъка
2-3 суп.л. олио
1 ч.л. сол
брашно за меко тесто

1 жълтък за намазване

300 гр сирене

С прясното мляко и захарта подбъркваме маята и след като бухне, добавяме белтъците, солта и олиото. Месим меко тесто. Оставяме тестото за около час да втаса на топло. Омесваме го още веднъж, без да добавяме брашно - само с малко олио на дланите. Оформяме четири правоъгълника, като ги наслагваме един върху друг и намазваме между тях с маргарин. Последния лист разточваме добре и чак тогава намазваме с маргарин и поръсваме обилно със сирене. Завиваме леко на руло, без да притискаме, режем на диагонал и подреждаме в подмазана с маргарин тава. Оставяме отново да втаса, мажем с жълтък и печем на 170 градуса в предварително загрята фурна.




6 коментара:

  1. Обожавам тутманик със сиренце, чудесно си го зачервила твоя!

    ОтговорИзтриване
  2. Много е хубав тутманика. Станал е много пухкав и направо"намига".

    ОтговорИзтриване
  3. Много добре изглежда! Отчупвам си парченце:)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно! Обичам тутманик. Наскоро опитах един, но с кисело мляко. И твоят е чудесен и изглежда много вкусен.:)

    ОтговорИзтриване
  5. :))) Другия път ще ви изпратя по едно парче:))

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.