Рецепта:
250 гр прясно мляко
1 суп.л. суха мая
1 суп.л. захар
2 белтъка
2-3 суп.л. олио
1 ч.л. сол
брашно за меко тесто
1 жълтък за намазване
300 гр сирене
С прясното мляко и захарта подбъркваме маята и след като бухне, добавяме белтъците, солта и олиото. Месим меко тесто. Оставяме тестото за около час да втаса на топло. Омесваме го още веднъж, без да добавяме брашно - само с малко олио на дланите. Оформяме четири правоъгълника, като ги наслагваме един върху друг и намазваме между тях с маргарин. Последния лист разточваме добре и чак тогава намазваме с маргарин и поръсваме обилно със сирене. Завиваме леко на руло, без да притискаме, режем на диагонал и подреждаме в подмазана с маргарин тава. Оставяме отново да втаса, мажем с жълтък и печем на 170 градуса в предварително загрята фурна.
Обожавам тутманик със сиренце, чудесно си го зачервила твоя!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти харесва:)
ОтговорИзтриванеМного е хубав тутманика. Станал е много пухкав и направо"намига".
ОтговорИзтриванеМного добре изглежда! Отчупвам си парченце:)
ОтговорИзтриванеСтрахотно! Обичам тутманик. Наскоро опитах един, но с кисело мляко. И твоят е чудесен и изглежда много вкусен.:)
ОтговорИзтриване:))) Другия път ще ви изпратя по едно парче:))
ОтговорИзтриване