Няма да се повтарям, че като си остана в къщи и се чудя какво да сготвя... Не винаги знам какъв ще е крайния резултат, но... този път беше зашеметяващ!!!
Рецепта:
за пилето:
пилешко филе
4 скилидки чесън
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 каф.л. сол
2 суп.л. стрита суха маточина (може кора от лимон!)
кашкавал
тесто от вода и брашно
Оставяме нарязаното на дебели ивици филе да престои за 4-5 часа в маринатата от кисело мляко, чесън и маточина.
От тестото разточваме тънък лист и завиваме филето и парче кашкавал.
Върху домакинска хартия, леко подмазана, подреждаме завитите в тестото пилешки филета с кашкавал. Печем до златисто в предварително загрята фурна. Получава се много вкусно и хрупкаво пилешко с аромат на маточина!
за картофите:
около 1/2 кг сварени и нарязани на кубчета картофи
1/2 ч.л. сол
2 суп.л. масло
3-4 суп.л. галета
2 суп.л. натрошено сирене
1 каф.л. червен пипер
Разтопяваме маслото в тиган и слагаме всички продукти без галетата. запържваме около 10-15 минути, докато сиренето почти не се забелязва в тигана:) и след това добавяме галетата. Оставяме на котлона още около 10 минути картофите да хванат коричка и гарнитурата е готова!
Порцията гарнирах с домашна руска салата и гюзлема:)
Бени, много вкусна идея за пиленцето в тесто! А като се комбинира и с гюзлемите, които разгледах преди това съм сигурна, че става разкошотия! Много благодаря за идеята и подробните снимки! Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеЧудесна рецепта! Наистина изглежда зашеметяващо вкусно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви отново:)
ОтговорИзтриванеВесел празник!
Мда, сигурно е било зашеметяващо, а от снимките, със сигурност вкусно!
ОтговорИзтриванеИнтересна рецепта - особено престоя в мляко и маточина - заинтригува ме:)