понеделник, 13 февруари 2012 г.

ПИЛЕШКО ФИЛЕ В ТЕСТО И КАРТОФИ С ГАЛЕТА, МАСЛО И КОПЪР


Няма да се повтарям, че като си остана в къщи и се чудя какво да сготвя... Не винаги знам какъв ще е крайния резултат, но... този път беше зашеметяващ!!!

Рецепта:

за пилето:
пилешко филе
4 скилидки чесън
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 каф.л. сол
2 суп.л. стрита суха маточина (може кора от лимон!)

кашкавал
тесто от вода и брашно

Оставяме нарязаното на дебели ивици филе да престои за 4-5 часа в маринатата от кисело мляко, чесън и маточина.
От тестото разточваме тънък лист и завиваме филето и парче кашкавал.
Върху домакинска хартия, леко подмазана, подреждаме завитите в тестото пилешки филета с кашкавал. Печем до златисто в предварително загрята фурна. Получава се много вкусно и хрупкаво пилешко с аромат на маточина!

за картофите:
около 1/2 кг сварени и нарязани на кубчета картофи
1/2 ч.л. сол
2 суп.л. масло
3-4 суп.л. галета
2 суп.л. натрошено сирене
1 каф.л. червен пипер

Разтопяваме маслото в тиган и слагаме всички продукти без галетата. запържваме около 10-15 минути, докато сиренето почти не се забелязва в тигана:) и след това добавяме галетата. Оставяме на котлона още около 10 минути картофите да хванат коричка и гарнитурата е готова!

Порцията гарнирах с домашна руска салата и гюзлема:)






4 коментара:

  1. Бени, много вкусна идея за пиленцето в тесто! А като се комбинира и с гюзлемите, които разгледах преди това съм сигурна, че става разкошотия! Много благодаря за идеята и подробните снимки! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна рецепта! Наистина изглежда зашеметяващо вкусно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви отново:)
    Весел празник!

    ОтговорИзтриване
  4. Мда, сигурно е било зашеметяващо, а от снимките, със сигурност вкусно!
    Интересна рецепта - особено престоя в мляко и маточина - заинтригува ме:)

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.