неделя, 20 март 2011 г.

СВИНСКО С ГЪБИ ВЪРХУ КАНАПЕ, БОБЕНА САЛАТА, ФАЛШИВО СУШИ И ПЪЛНЕНИ ГЪБИ


Когато имам какво ли не в хладилника, а нямам идея какво да готвя, се получава нещо такова:)) Започвам да правя едно, а става друго... За това съм забранила в нас да ме питат какво ще готвя, защото и аз не знам какъв ще е крайния резултат:)

Рецепта:

за 4 порции:

за свинското с гъби:
400 гр свинско месо
200 - 300 гр гъби
2-3 стръка пресен лук
1 суп.л. сметана
2-3 суп.л. олио
черен пипер
сол на вкус

за канапето:
4 филия хляб

за фалшивото суши:
12 бр печени чушки
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
1 пак зеленчуци
(или морков, грах, чушка и др.)
сол на вкус
малко олио

за пълнените гъби:
12 бр средно големи гъби
2-3 бр моркова на кръгчета
пушено месо
зелен лук
малко сол

за бобената салата:
1 купичка сварен сух боб
1 връзка зелен лук
1 печена чушка
сол, оцет, олио

В тава слагаме нарязаните гъби, свинското месо, сметаната, зеления лук и подправките. Наливаме около 300-400 гр вода и оставяме във фурната да се пече до готовност. Желателно е месото да е от младо животно, за да не трябва да се приготвя дълго!




Приготвянето на фалшивото суши е също лесен процес: Нарязваме обелените печени чушки на две - да се получат широки ленти. Слагаме плънка от вече приготвения ориз със зеленчуци (печем ориза със зеленчуците в тава с 3 ч.ч. вода и малко олио) и завиваме на руло.




За да направим пълнените гъби е необходимо само да измием гъбите, да отстраним пънчетата и да напълним със ситно нарязаните пушено месо и зелен лук. Отгоре поставяме кръг от морков за капаче и печем за около 15 мин в загрята фурна.


За бобената салата е необходимо предварително да сме сварили сух боб. Гарнираме го със ситно нарязана червена чушка, зелен лук и овкусяваме по желание.



Така приготвените неща сервираме в чиния, като свинското с гъби слагаме върху канапе от филия хляб. Украсяваме с кетчуп и сметана.


Приятен апетит!

2 коментара:

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.