неделя, 31 март 2013 г.

НАПОЛЕОНКИ


Рецепта:

1 пак бутер тесто
1 сладкарска сметана 200 мл
1 крем без варене - ванилия на Д-р Йоткер
захар за поръсване
прясно мляко за крема

Оставяме бутер тестото леко да се отпусне и го разстиламе на плота.
Прегъваме на две по дължина без да притискаме и режем на правоъгълници. Намазваме леко с вода и поръсваме обилно със захар. Печем в силно загрята фурна до златисто. След като наполеонките изстинат, с шприц пълним с крема. При направата на крема внимавайте да не стане рядък!!! Това се контролира с крема без варене - правете го по-гъст и всичко ще е ок! Всъщност, смесваме разбитата сметана с готовия крем и това е всичко :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.