Идеята за този прекрасен сладкиш видях от Лабрекс, но естествено, видоизмених тотално, защото в последствие видях, че ми липсва това-онова, а нямаше възможност да изляза да пазарувам... таааа, получи се тази
Рецепта:
4 бр. яйца
1 1/2 ч.ч. захар
+ 1/2 ч.ч. за карамел
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. хлябна сода
2 бр ванилии
2 1/3 ч.ч. брашно
1 купа сини сливи
На дъното на тава, с диаметър 28 см, слагаме половин чаша захар и карамелизираме във фурната, докато приготвим сместа и сливите за сладкиша. Сливите нарязваме на половинки и нареждаме с отвора на долу върху вече карамелизираната захар. Отгоре изсипваме кексовата смес, като внимаваме да не разместим сливите, които покриват цялото дъно на тавата. Печем в предварително загрята фурна до готовност. След като извадим от фурната обръщаме в поднос и сервираме студен. Получава се невероятен цвят от сливите!!!
Съжалявам за малкото и недососани снимки, но тръгвахме за Поморие и нямах време да се задълбочавам!
You know what is said?I love plums and cakes like this but we very very very rarely can get thsi avriey of plums here(New Zealand):(
ОтговорИзтриванеSo it is! To us these fruits do not make an impression, and if you are rare ...
ОтговорИзтриванеМммм,фантастичен е!Много го обичам този сладкиш!
ОтговорИзтриванеНаистина стана превъзходен!
ОтговорИзтриване